Expositie Nagele: 1+1 = 0

Een uitzonderlijke expositie in het museum Nagele vanaf 6 maart 2016 van twee bijzondere NUL kunstenaars

Tijdens deze expositie zijn zowel de werken van Stallinga als zijn mede ” nul-kunstenaar”  van Beek te zien. Een prachtige combinatie expo van twee kunstenaars die een bijzondere band met elkaar hebben. Prachtige werken vullen elkaar aan en tonen in alle puurheid welke schoonheid de nulkunst heeft.

” Twee Flevolandse kunstenaars doen de ideeën van de Nulkunst uit de jaren zestig herleven. In hun kunst draait het niet om emotie en schoonheid, maar om essentie, zoals die tot uitdrukking komt in de sterke ritmiek van herhaling en onderbreking van patronen.

Henk van Beek ontdekte enkele jaren geleden een ongebruikelijk materiaal om uitdrukking te geven aan zijn passie voor de Nul-kunst. Hiervoor moest hij wel loskomen van zijn oude leermeesters. Wat hij door de jaren heen had aangeleerd, moest worden afgeleerd.

Ruben Stallinga Bij deze jonge kunstenaar is precies het omgekeerde het geval. Onbevangenheid is op hem zeker van toepassing. Daardoor is zijn werkwijze net zo bijzonder als het resultaat van zijn artistieke inspanningen. Waar gewoonlijk een kunstenaar begint met niets (een leeg doek b.v.) daar draait Stallinga deze logica om: zijn artistieke opbouw begint met concreet afbreken.

Jorrit van Bavel, kunstverzamelaar en bestuurslid van de Ahold Art Foundation, verricht de opening van de expositie. De heer Van Bavel zal ingaan op het ontstaan van dit nieuwe werk in relatie tot de Nul-beweging uit de jaren zestig.  De expositie is te bezichtigen van 6 maart tot en met 29 mei 2016.

Voor een foto impressie kunt u onder “exposities’ de ” foto’s Nagele” vinden.

Openingstijden Museum Nagele: Donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur (www.museumnagele.nl)