KunstExpo Flevoland in Bant

Op 16 en 17 januari 2016 vindt de KunstExpo Flevoland plaats in de Bantsiliek te Bant in de Noordoostpolder. De kunst van Ruben zal daar tentoongesteld worden. Het publiek kan daar op een laagdrempelige manier in contact komen met hedendaagse beeldende kunst.
De Expo 2016 heeft als motto ‘JONG’. Dat motto is op meerdere manieren leidend.

Alle deelnemende kunstenaars wordt gevraagd hun werk te associëren op dit motto. Voor het werk van Ruben werd het thema “Jong”  uitgelegd als vernieuwend. En vernieuwend kunnen we de kunst van Ruben wel typeren. Dit gegeven, samen met de leeftijd van de jonge kunstenaar uit de Noordoostpolder waren motiverend genoeg om hem toe te laten voor deze expo. Een onafhankelijke commissie van deskundigen heeft het werk van Ruben getoetst, waardoor zij het kwaliteitsniveau willen waarborgen van deze tentoonstelling. Zo zijn ook een aantal jonge kunstenaars van de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Zwolle gevraagd om hun werk te exposeren.

De organisatie wil met deze aanpak meer Flevolandse jongeren kennis maken met beeldende kunst. ‘Verjonging’ langs meerdere dimensies.Ze hoopt met dit concept regionale beeldende kunstenaars van alle leeftijden uit te dagen en te stimuleren en daarbij een breed publiek aan te spreken.